Întrebări frecvente
Ai nevoie de ajutor?
Dacă aveți o problemă sau o întrebare care necesită asistență imediată, puteți face clic pe butonul de live chat aflat în colțul din dreapta jos al paginii pentru a discuta în direct cu un reprezentant al serviciului de clienți.
Programul serviciului de clienți este de Luni până Vineri între 9:00 și 17:00.
Informații despre produse
1. Ce este imprimarea 3D?
Imprimarea 3D este un proces de formare a unui obiect solid tridimensional de orice formă, realizat printr-un proces aditiv, în cazul în care straturi succesive de material sunt stabilite în diferite forme. Imprimarea 3D este, de asemenea, distinctă de tehnicile de prelucrare tradiționale, care se bazează în principal pe eliminarea materialelor prin metode cum ar fi tăiere sau de foraj (procesele substractive).
Imprimantele 3D permit designerilor să producă într-un timp foarte scurt un prototip. În consecință prototipul poate fi testat și remodelat rapid. Constructorii de bolide de Formula 1 pot obține cu ajutorul aparatelor de imprimare componente cu forme extrem de complexe. Producția acestor piese prin metode clasice durează câteva săptămâni, însă folosirea acestor noi tehnologii de imprimare reduce acest interval de timp la 48 de ore. Astfel, timpul câștigat oferă posibilitatea testării mai multor variante ale componentelor cu scopul dezvoltării cât mai rapide a soluției necesare.
O imprimantă 3D este un tip limitat de robot industrial, care este capabil să efectueze acest proces sub control computerizat.
Există mai multe tehnologii de imprimare 3D:
- imprimare prin extrudare(FFF/FDM)[1]
- imprimare cu pulbere(SLS)
- steriolitografie(SLA)
- MJF (Multi Jet Fusion)
Cea mai comună metoda este FDM, care s-a impus ca rezultat al costurilor mici al imprimantelor/consumabilelor. Aceasta metodă utilizează ca materie primă filamentul de PLA/ABS.
2. Ce materiale folosiți?
Folosim polimeri de cea mai buna calitate.
Printarea 3D prin intermediul polimerilor aduce o mulțime de oportunități în domeniu și poate fi folosită atât pentru prototipuri, cât și pentru crearea diferitelor repere sau unelte. Materialele din familia polimerilor sunt:
- PLA - cel mai des utilizat polimer, pe bază de amidon din porumb. Este biodegradabil si se foloseste in general la obiecte decorative de uz casnic.
- PET-G - un polimer versatil, cu o rezistenta si o flexibilitate sporita fata de PLA. Se foloseste in aplicatii ce necesita o rezistenta ridicata la socuri mecanice si raze UV.
- TPU - un polimer flexibil, este folosit în tehnologii precum MJF (Multi Jet Fusion), SLS (Selective Laser Sintering) sau FFF/FDM (Fused Filament Fabrication/Fused Deposit Modelling) la producerea de încălțăminte, furtune și tubulaturi.
- Peek - este folosit în tehnologii precum SLS (Selective Laser Sintering) sau FFF/FDM (Fused Filament Fabrication/Fused Deposit Modelling) în domeniul medical sau electric.
- ASA - este folosit în FFF/FDM (Fused Filament Fabrication/Fused Deposit Modelling) la producerea de obiecte pentru exterior.
- Polipropilenă - este folosit în tehnologii precum SLS (Selective Laser Sintering) sau FFF/FDM (Fused Filament Fabrication/Fused Deposit Modelling) la producerea de ambalaje pentru mâncare sau produse mecanice care presupun un nivel scăzut de fricțiune.
- Policarbonat - este folosit în FFF/FDM (Fused Filament Fabrication/Fused Deposit Modelling) la producerea de suporți sau cleme.
- ABS - este folosit în FFF/FDM (Fused Filament Fabrication/Fused Deposit Modelling) la producerea de prototipuri și de jiguri.
3. Cât durează realizarea unui produs?
Produsele prezentate pe site ca fiind in stoc, sunt disponibile imediat pentru achizitie. In perioade aglomerate sau in cazul in care avem nevoie de mai mult timp pentru realizare te vom informa din timp.
In general, in 3-5 zile lucratoare putem realiza un produs personalizat.
4. Pot returna pordusele realizate la comandă?
Produsele personalizate nu pot fi returnate.
Conform art. 16 lit. c din O.G. 34/2014, in cazul in care consumatorul (Cumparatorul) opteaza pentru achizitionarea unor produse personalizate in mod clar, confectionate dupa specificatiile indicate de catre consumator (Cumparator), produsele suferind astfel modificari la cererea Cumparatorului, acesta accepta faptul ca produsele de acest fel nu se returneaza si nu se pot inlocui, fiind exceptate de la dreptul de returnare.
In cazul produselor nepersonalizate, conform legislatiei in vigoare, Cumparatorul are dreptul sa notifice în scris sau telefonic, ca renunta la cumparare, fara penalitati si fara invocarea unui motiv, în termen de 14 zile calendaristice de la intrarea in posesia fizica a produsului.
Cumparatorul suporta costurile de returnare si este responsabil doar in ceea ce priveste diminuarea valorii produselor rezultata din manipularea acestora, diferit de ceea ce este necesar pentru determinarea naturii, caracteristicilor si functionarii produselor.
5. Produsul achizitionat s-a deteriorat?
Exista posibilitatea ca din cauza unui stoc de materii prime neconforme sau situatii neprevazute, produsul pe care l-ai achizitionat sa se deterioareze/strice/rupa etc.
Nu este nicio probelma!
Ne poti notifica in scris sau prin telefon de situatia intampinata si vom gasi impreuna o solutie.