Termeni și condiții

Te rugăm să parcurgi Termenii și Condițiile noastre de utilizare înainte de a accesa pagina www.3dmarket.ro. Prin utilizarea paginii noastre web îți exprimi acordul cu privire la Termeni & Condiții, așa cum sunt acestea definite mai jos.

 

Acest site este în proprietatea și administrat de societatea SC 3D Print Market SRL

Înregistrată la Registrul Comerțului sub nr.: J8/890/2023

Cod unic de înregistrare: 47859198

Adresa sediu social: Strada Bârsei nr. 14, Brașov, 505100, România

 

 1. Dispoziții Generale

Prezentul document denumit în continuare “Termeni și Condiții” reprezintă un Contract la distanță și stabilește termenii și condițiile de utilizare, precum și modul de desfășurare a achizițiilor de produse și servicii comercializate prin intermediul paginii 3dmarket.ro.
Prin acceptarea Termenilor și Condițiilor ești, de asemenea, de acord cu Politica de Retur, Politica de Confidențialitate, precum și cu toate celelalte documente menționate în cuprinsul prezentului document.

3D Print Market SRL își rezervă dreptul de a modifica în orice moment Termenii și Condițiile. Orice modificări aduse vor intra în vigoare numai pentru comenzile de produse și servicii înregistrate după publicarea modificărilor respective pe 3dmarket.ro. Ca atare, îți recomandăm ca înainte de a efectua o comandă ori să apelezi la un serviciu prin 3dmarket.ro, să citești Termeni și Condiții, pentru că este posibil să fii intervenit modificări de la ultima vizită.

 

3D Print Market SRL depune constant toate eforturile pentru menținerea corectitudinii informațiilor afișate pe pagina magazinului nostru online. Cu toate acestea, precizăm că imaginile produselor au caracter informativ, iar produsele livrate pot diferi de imaginile de prezentare, din cauza modificării caracteristicilor sau a designului, fără notificare prealabilă, din partea producătorilor. Totodată, unele caracteristici sau prețul produselor prezentate pe 3dmarket.ro pot fi modificate fără preaviz sau pot conține erori de operare.
Promoțiile și ofertele prezente pe magazinul nostru online sunt valabile în limita stocului disponibil.

Pentru orice întrebări cu privire la Termenii și Condițiile de utilizare 3dmarket.ro te rugăm să ne contactezi la hello@3dmarket.ro

 

 1. Definiții și termeni

În cuprinsul prezentului document, următorii termeni vor avea, dacă din context nu rezultă altfel, următorul înțeles:

VÂNZĂTOR – 3Dmarket.ro

CUMPĂRĂTOR - orice persoană fizică cu vârsta peste 18 ani sau persoană juridică care își creează un Cont valabil, așa cum este acesta definit mai jos, și care efectuează o Comandă pe 3dmarket.ro.

CLIENT – orice persoană fizică cu vârsta peste 18 ani sau persoană juridică care are acces la Conținut, așa cum este definit mai jos, prin intermediul oricărui mijloc de comunicare făcut disponibil de 3DMarket și care, în baza unui acord de utilizare, își creează un Cont valabil, așa cum este acesta definit mai jos.

PAGINĂ WEB / PLATFORMĂ ONLINE– magazinul online găzduit la adresa web www.3dmarket.ro și subdomeniile acestuia.

CONT - ansamblul format din adresă de e-mail, nume utilizator și parolă, care permite unui Cumpărător transmiterea Comenzii și care conține informații despre Cumpărător/ Client, precum și istoricul Compărătorului pe platforma www.3dmarket.ro. Veridicitatea și autenticitatea informațiilor introduse la creare Contului cad în responsabilitatea exclusivă a Cumpărătorului.

COMANDĂ - document electronic, generat de către un Client pe www.3dmarket.ro, prin care Clientul/ Cumpărătorul transmite Vânzătorului intenția de a achiziționa produse de pe www.3dmarket.ro. Comanda include invariabil indicarea clară a produsului/produselor, cantitatea, prețul și condițiile de livrare.

PRODUSE ȘI SERVICII - orice produs sau serviciu menționat pe www.3dmarket.ro, inclusiv documentele, produsele și serviciile menționate în Comandă, care urmează a fi furnizate Cumpătătorului/ Clientului de către Vânzător ca urmare a încheierii Contractului.

CONȚINUT - cuprinde:

 • toate informațiile de pe www.3dmarket.ro care pot fi vizitate, vizualizate sau altfel accesate prin utilizarea unui echipament electronic;
 • conținutul oricărui mesaj trimis de către Vânzător Cumpărătorilor și/ sau Clienților prin mijloace electronice și/sau orice alt mijloc de comunicare disponibil;
 • informații legate de produsele, serviciile și/sau tarifele acestora, practicate de Vânzător pe www.3dmarket.ro sau de către un partener contractual al acestuia, într-o anumită perioadă;
 • date referitoare la Vânzător.

COȘ DE CUMPĂRĂTURI - secțiune din Contul de Client care permite Clientului să adauge Produse sau Servicii pe care dorește să le achiziționeze la momentul adăugării sau ulterior. În cazul în care Produsele și Serviciile adăugate nu sunt achiziționate în momentul adăugării, prin finalizarea Comenzii, Cumpărătorul/Clientul nu are posibilitatea rezervării acestora.

PRODUSE CUMPĂRATE RECENT - secțiune din Contul de Client în care Clientul poate viziona Produsele cumpărate de către el anterior.

COMENTARIU - mențiune lăsată de un Cumpărător/Client, cu privire la un anumit Produs, a unui Review sau a unui alt Comentariu.

REVIEW - evaluare scrisă de către Cumpărătorul unui Produs sau Serviciu de pe www.3dmarket.ro, în baza experienței personale și de evaluare de bună credință a măsurii în care Produsul/Serviciul corespunde descrierii și specificațiilor menționate de către Producător.

DOCUMENT – prezentul Termeni și Condiții

NEWSLETTER - mijlocul de informare periodic, exclusiv electronic, cu privire la Produsele, Serviciile și/sau promoțiile derulate pe www.3dmarket.ro într-o anumită perioadă.

COMUNICĂRI COMERCIALE / DE MARKETING- orice tip de mesaj sau notificare transmisă prin email/SMS/telefon/poștă care pot conține informații generale sau tematice, oferte sau promoții cu privire la Produsele și/sau Serviciile.

 

 1. Documente contractuale

3.1 Prin înregistrarea unei Comenzi sau prin crearea unui Cont pe www.3dmarket.ro, Cumpărătorul/ Clientul este de acord cu forma de comunicare prin care Vânzătorul își derulează operațiunile comerciale.

3.2. Notificarea primită de către Cumpărător după finalizarea Comenzii este informativă și nu reprezintă acceptarea Comenzii.

3.3. Contractul se consideră încheiat între Vânzător și Cumpărător în momentul primirii de către Cumpărător de la Vânzător, pe adresa de email indicată și/sau SMS a notificării de expediere a Comenzii.

 

 1. Politica de vânzare online

4.1 În vederea efectuării unei Comenzi pe 3dmarket.ro este necesară înregistrarea în prealabil a unui Cont. La înregistrarea pe pagină, Clientul furnizează toate datele corect și complet. Orice modificare a datelor Clientului vor fi afișate în Contul acestuia. Datele furnizate de Client în Cont la momentul plasării unei comenzi vor fi considerate de către Vânzător ca fiind cele corecte.

4.2 Accesul în Contul de Client este asigurat prin numele de utilizator și parola pe care Clientul le-a definit la crearea contului. Clientul este obligat să păstreze confidențialitatea datelor necesare pentru a-și accesa Contul și recunoaște că niciuna din entitățile implicate în operarea site-ului www.3dmarket.ro nu este responsabilă pentru încălcarea acestei obligații de către Client.

4.3 Clientul nu are dreptul să permită utilizarea Contului său de către terți.

4.4 Contul de Client poate fi anulat atunci când Clientul își încalcă obligațiile ce îi revin în baza Contractului, inclusiv Termenii și Condițiile prezente.

4.4 Clientul înțelege că este posibil ca accesarea Contului de Client să nu fie posibilă în anumite cazuri, cum ar fi în cazul în care se execută lucrări de mentenanță a www.3dmarket.ro sau întreținerea componentelor hardware și software ale unor terțe părți.

4.5 Fiecare Client poate avea un singur Cont. Este interzisă partajarea unui Cont între mai mulți clienți.

4.6 Pentru motive întemeiate, 3D Print Market SRL își rezervă dreptul de a limita posibilitatea Clientului/Cumpărătorului de a lansa Comenzi și/sau de a utiliza anumite modalități de plată și/sau de a șterge sau restricționa Contul acestuia, în cazul în care consideră că, prin conduita sau activitățile Clientului/Cumpărătorului, acțiunile acestuia ar putea prejudicia în vreun fel 3dmarket.ro. În oricare dintre aceste cazuri, Clientul/Cumpărătorul se poate adresa Vânzătorului pentru a fi informat cu privire la motivele care au condus la aplicarea măsurilor sus menționate.

4.7 Accesând 3dmarket.ro, Cumpărătorul/Clientul este responsabil pentru toate operațiunile efectuate de acesta prin accesarea Contului și parolei personale. 3dmarket.ro nu răspunde pentru greșelile intervenite ca urmare a folosirii neglijente a Contului și parolei. Pentru evitarea oricărui dubiu, 3dmarket.ro nu răspunde pentru securitatea și confidențialitatea contului și parolei Clientului în acest context.

4.8 Toate tarifele menționate pentru Produsele și Serviciile de pe 3dmarket.ro sunt exprimate în Lei, conțin TVA, nu și costul de transport.
 

 1. Produse

5.1 Produsele achiziționate prin intermediul 3dmarket.ro.ro sunt destinate exclusiv uzului personal și nu pot fi comercializate ulterior achiziționării acestora de la Vânzător.

5.2 Informațiile folosite pentru descrierea Produselor disponibile pe 3dmarket.ro, inclusiv imagini și descrieri ale acestora nu reprezintă obligații contractuale din partea 3D Print Market SRL, acestea având exclusiv titlu de prezentare.

5.3 Toate Produsele comercializate pe 3dmarket.ro beneficiază de condiții de garanție conforme legislației în vigoare (L449/2003 privind vânzarea produselor și garanțiile asociate acestora art 9-14, precum și a altor acte normative aplicabile precum OUG 34/2014 art 6, alin(1), lit. L. M. – respectiv a garanției legale de conformitate).

 

 1. Prețul

6.1 Toate prețurile Produselor și Serviciilor afișate pe 3dmarket.ro.ro sunt exprimate în lei (RON) și includ TVA. În cazul Produselor aflate la promoție, prețurile barate afișate în dreptul Produselor participante la promoție reprezintă prețul Produsului, valabil anterior aplicării reducerii de preț.

6.2 În cazul în care, din eroare, alte detalii cu privire la Produse au fost afișate în mod greșit, inclusiv din cauză că detaliile au fost introduse greșit în baza de date a Vânzătorului, Vânzătorul va lua toate măsurile necesare pentru remedierea situației și va informa Clienții despre prețul real al Produsului, prin orice mijloc de comunicare utilizat de către Vânzător, în cel mai scurt timp posibil. Ne rezervăm dreptul de a nu livra produsele respective (ale căror preț și/sau specificații au fost eronat afișate), dacă livrarea nu s-a efectuat încă. 

6.3 Plata Produselor comandate se poate efectua prin plata cu cardul sau la livrarea Produselor de către curier (ramburs). În funcție de natura Produselor comercializate, Vânzătorul va avea dreptul ca, pentru anumite Produse, să solicite achitarea prețului exclusiv în avans efectuării livrării.

6.4 În cazul în care plata se efectuează prin card bancar, Vânzătorul debitează contul curent al Clientului cu sumele reprezentând contravaloarea Produselor comandate și tariful de transport aferent. Autorizarea și remiterea spre decontare a tranzacțiilor de acceptare card se realizează exclusiv prin intermediul procesatorului de plăți NETOPIA. Sunt acceptate toate tipurile de carduri emise de bănci din România sau din alte țări sub siglele VISA și Mastercard.

6.5 Vânzătorul nu este responsabil pentru orice cost suplimentar suportat de către Client în cazul plăților online, cum ar fi, dar fără a se limita la, comisioane bancare, comisioane de conversie valutară aplicate de către banca emitentă a cardului acestuia, în cazul în care moneda de emitere a acestuia diferă de RON. Toate costurile astfel generate vor fi suportate în mod exclusiv de către Client.

6.6 Pentru fiecare Comandă, costul transportului este indicat separat și sunt calculate înainte de finalizarea comenzii. Aceste costuri de transport cad în sarcina Clientului.

 

 

 1. Comandă și Retur

7.1 Cumpărătorul/ Clientul poate efectua Comenzi pentru Produsele comercializate de către Vânzător pe 3dmarket.ro.ro, prin adăugarea Produsului dorit în coșul de cumpărături. Odată adăugat în coșul de cumpărături, Produsul este disponibil pentru achiziție în disponibilitatea stocului. Adăugarea unui Produs în Coș fără însă a finaliza comanda nu atrage după sine înregistrarea unei comenzi, implicit nici rezervarea automată a Produsului respectiv.

7.2 O Comandă este considerată lansată la momentul realizării plății produselor aflate în Coș prin una din modalitățile disponibile pe 3dmarket.ro.ro. Prin lansarea Comenzii, Cumpărătorul / Clientul confirmă că toate informațiile furnizate de acesta în vederea lansării Comenzii sunt corecte și complete. Prin lansarea unei Comenzi, Cumpărătorul / Clientul își dă acordul să fie contactat de către Vânzător, dacă situația o impune, cu privire la Comanda lansată, prin mijloacele indicate la momentul creării Contului.

7.3 Clientul va primi un e-mail de confirmare a înregistrării Comenzii. Emailul primit de către Client, după plasarea comenzii, are rol de informare și nu reprezintă acceptarea comenzii. În situația în care Clientul a selectat plata cu cardul, acesta va primi un e-mail suplimentar pentru confirmarea plății. În cazul în care comanda nu poate fi acceptată integral sau parțial de către Vânzător, Clientul va fi informat pe e-mail cu privire la această situație, fără întârziere, și se vor rambursa sumele plătite în cel mult 7 zile de la data anunțului transmis de Vânzător.
7.4 În cazul în care Vânzătorul nu poate onora un Contract încheiat din cauză că stocul fizic de produse este insuficient în raport cu cantitatea comandată ori a fost depistată o eroare tehnică ori sunt constatate neconformități în momentul procesului de expediere a produselor, Clientul este informat pe e-mail cu privire la această situație și, dacă părțile nu convin altfel, Vânzătorul va rambursa Compărătorului sumele deja plătite pentru acel(e) produs(e) în cel mult 7 zile de la încetarea Contractului.

7.5 Vânzătorul poate denunța unilateral Comanda acceptată, în urma unei notificări prealabile transmisă Clientului printr-un email, fără a putea fi obligat la plata de despăgubiri, în cazul în care:

 • În caz de plată online, banca emitentă a cardului Clientului nu acceptă tranzacția sau procesatorul de carduri agreat de Vânzător nu validează tranzacția, indiferent de motiv;
 • datele furnizate de către Client pe Site sunt incomplete și/sau incorecte;

7.6 Cumpărătorul are dreptul de a se retrage din Contract, respectiv să returneze un Produs, în termen de 14 zile calendaristice de la primirea acestuia, fără să fie necesară indicarea vreunui motiv în acest sens și fără să suporte alte costuri decât cele de livrare a Produsului respectiv înapoi Vânzătorului, la adresa indicată de acesta pentru retururi.

7.7 În cazul în care Cumpărătorul decide să se retragă din Contract, va completa formularul de retur disponibil pe 3dmarket.ro, la secțiunea Politica de Retur și va respecta întocmai pașii necesari indicați de Vânzător în acest sens. Condițiile de retur pot fi consultate pe 3dmarket.ro, la secțiunea Politica de retur. Vânzătorul returnează valoarea achitată de Cumpărător în termen de până la 10 zile lucrătoare de la data primirii returului. Pentru Comenzile cu plata ramburs, Cumpărătorul va indica un cont bancar în care Vânzătorul va achita suma de restituit.

7.8 În cazul retururilor, Produsul/Produsele trebuie returnate în starea în care acestea au fost primite.

7.9 În cazul în care Cumpărătorul constată un defect / viciu de producție la un Produs comandat, dacă este posibil și doar cu acordul în prealabil al Cumpărătorului, Produsul defect va fi înlocuit sau reparat pe cheltuiala 3dmarket.ro. În cazul în care Cumpărătorul nu dorește înlocuirea / repararea produsului, 3dmarket.ro va returna suma plătită de Cumpărător, inclusiv eventuale costuri de transport. Articole defecte se referă strict la viciile de fabricare/defecte cauzate transportului și nu acoperă utilizarea neconformă.

 

 1. Produsele exceptate de la posibilitatea de returnare

Sunt exceptate de la dreptul de retragere din Contract următoarele tipuri de produse:

 • produse realizate comandă, personalizate după cerințele Cumpărătorului

 

8.1 În cazul în care unul sau mai multe produse exceptate de la retur sunt cuprinse într-o Comandă ce conține și produse returnabile, atunci doar acestea din urmă pot face obiectul unui retur, în condițiile prevăzute la punctul 7 din prezentul Contract.

 

 

 1. Livrarea

9.1 Vânzătorul se obligă să expedieze Comanda în cel mai scurt timp de la acceptarea acesteia, în conformitate cu punctul 7 din prezentul Contract.

9.2 Vânzătorul depune toate eforturile pentru o ambalare corespunzătoare a Produselor conținute în Comandă.

9.3 Vânzătorul va expedia împreună cu Comanda toate documentele însoțitoare ale produselor conținute de Comandă.

9.4 Opțiunile, condițiile și tarifele de  livrare sunt disponibile pe 3dmarket.ro, la secțiunea Politica de Livrare.

 

 1. Răspundere

10.1 Vânzătorul nu se face responsabil pentru daune de orice fel pe care Cumpărătorul sau altă parte terță o poate suferi ca urmare a îndeplinirii de către Vânzător a obligațiilor sale contractuale, conform Comenzii lansate de Cumpărător, și pentru daune care rezultă din utilizarea Produselor după livrare.

10.2 Prin crearea Contului și/sau utilizarea Conținutului și/sau plasarea Comenzilor, Cumpărătorul/Clientul acceptă Termenii și Condițiile în ultima sa versiune actualizată, disponibilă în cadrul 3dmarket.ro la secțiune Termeni și Condiții.

10.3 Vânzătorul își rezervă dreptul de a actualiza și modifica ori de câte ori dorește Termenii și Condițiile valabile pentru a corespunde fidel politicilor asumate de Vânzător pe pagina 3dmarket.ro și reglementărilor legale. Aceste actualizări și/sau modificări se aplică exclusiv comenzilor ulterioare momentului actualizării/modificării.

 

 1. Dreptul de proprietate intelectuală

11.1. Conținutul, așa cum este acesta definit în prezentul Contract – incluzând, dar fără a se limita la texte, logo-uri, simboluri comerciale, reprezentări stilizate, fotografii, conținut multimedia și orice alte informații prezentate pe 3dmarket.ro - este proprietatea exclusivă 3D Print Market SRL și este protejat în conformitate cu prevederile Legii 8/1996 privind drepturile de autor și drepturile conexe.

11.2. Copierea, distribuirea, publicarea, transferul către terțe părți, modificarea sau alterarea, utilizarea, legarea la, expunerea, includerea oricărui conținut în orice alt context decât cel original intenționat de 3dmarket.ro, includerea oricărui conținut în afara 3dmarket.ro, îndepărtarea semnelor care semnifică dreptul de autor al 3dmarket.ro asupra Conținutului reprezintă o încălcare a drepturilor de autor ale 3D Print Market SRL și îi dă dreptul acesteia la obligarea persoanelor în culpă la plata de despăgubiri, precum și la acoperirea întregului prejudiciu produs Societății.

11.3. Orice fel de informații transmise de Cumpărător/ Client către 3D Print Market SRL prin intermediul 3dmarket.ro, altele decât cele legate de procesul de Cumpărare-Vânzare a unor Produse și Servicii și date cu caracter personal ale Cumpărătorului/Clientului, conferă 3D Print Market SRL dreptul neexclusiv, nelimitat, gratuit și irevocabil de a folosi, reproduce, modifica, adapta, publica, traduce, precum și dreptul de a distribui, prin orice mijloc media, oriunde aceste informații.

 

 1. Prelucrarea datelor cu caracter personal

12.1 Politica de confidențialitate, disponibilă online pe 3dmarket.ro la secțiunea cu același nume este parte integrantă a prezentului Contract.

12.2 3dmarket.ro își rezervă dreptul de a aduce modificări Politicii sale de Confidențialitate oricând consideră necesar sau pentru a implementa reglementări legale în acest sens. 3dmarket.ro va informa în prealabil pe Cumpărător/Client cu privire la astfel de modificări într-un termen rezonabil.

 

 1. Forța majoră

13.1 Niciuna dintre Părțile prezentului Contract nu se face răspunzătoare pentru neexecutarea la timp, totală sau parțială, a obligațiilor sale contractuale, dacă această neexecutare survine în urma unui eveniment de forță majoră imprevizibil, în afara controlului părților și care nu poate fi evitat.

13.2 Dacă în termen de 15 zile calendaristice de la data producerii evenimentului care a dus la invocarea de către una dintre Părți a forței majore respectivul eveniment nu încetează ori nu încetează să-și producă efectele, atunci fiecare parte are dreptul să notifice cealaltă parte de încetarea de plin drept a Contractului, fără ca vreuna dintre părți să poată pretinde celeilalte daune-interese.

 

 

 1. Legea aplicabilă

Prezentul Contract este supus legii române. Eventualele litigii apărute între Vânzător și Cumpărător se vor rezolva pe cale amiabilă. În cazul în care acest lucru nu este posibil, litigiile vor fi soluționate de instanțele judecătorești române competente din Municipiul Brașov.